Dagbladet: Si vi dreper ulven, hva da med de resterende 118 000 sauene som dør av andre årsaker?

Artikkeldato: 19.9.2016

Jeg har som et tankeeksperiment lyst til å ta ulvedebatten fra en annen vinkel; forbrukeren og de 100 000 andre sauene som dør i utmark.

Jeg er glødende forsvarer av norsk landbruk av mange årsaker; mattrygghet, dyrevelferd, kulturlandskapet, arbeidsplasser etc etc – så la oss ta tak i en av de tingene som betyr mest for akkurat meg som kunde; dyrevelferden.

For sauen.

Når jeg som kunde skal velge kjøtt i butikken, er jeg opptatt av hvordan dyra har hatt det, og selv om det er noen mangler igjen på dyrevelferdsloven, er jeg stolt tilhenger av å kjøpe norskprodusert mat – den er på verdenstoppen i etisk drift, og det er på verdenstoppen av lite bruk av medisiner. Så langt så godt.

Landbruket er dypt avhengige av meg som forbruker, vi forbrukerne er den fremste forsvareren av importvern, vi støtter subsidier fra spleisekassa for å opprettholde et godt og trygt norsk landbruk og ikke minst vern av en stolt bonde som varemerke.

Les mer…