Forlagsliv: LØP ULV, LØP!

Artikkeldato: 19. 9. 2016

På det norske fastlandet finner vi fire av Europas store rovdyr: ulv, bjørn, gaupe og jerv. Man skulle tro vi som selverklært miljønasjon ville sette pris på dette mangfoldet. Men slik er det ikke. Med siste ukes vedtak om å ”ta ut”, altså slakte, opp mot 70% av alle ulvene i landet, når vi allerede ligger på et etisk lavmål i vår forvaltning, er det på sin plass å reagere.

Uetisk jakt
Norske jegere og bønder utviser allerede stor oppfinnsomhet i den ulovlige jakten på rovdyr. Metodene inkluderer blant annet giftåte, hemmelige jaktlag og bønder som lokker rovdyr inn i situasjoner som kan passere som selvforsvar. Antallet dyr som har bøtt med livet i tvilsomme situasjoner er mange, men domfellelsene få.
Legg til jegerne som opererer på vegne av Statens naturoppsyn, som blant annet benytter helikopter til å jage dyrene til de stuper av utmattelse.

Les mer…