Nationen: Nesten 50.000 har signert for ulv

Artikkeldato: 22. 9. 2016

I løpet av drøyt en uke har snart 50.000 mennesker signert et opprop for ulv i norsk natur, og sier nei til det de mener er «Stortingets utrydningspolitikk». De ber om stopp av den «planlagte masseslakten» av ulv.

Det var forrige fredag, 16. september, at det ble klart at det totalt kan felles 47 ulver i vinter. Siden da, har debatten rast: Miljøvernerne har ment at avgjørelsen er en skandale og at den vil sende sjokkbølger internasjonalt. Bondebevegelsen mener det er helt nødvendig og handler om å sikre at det er mulig å drive med beitedyr i Norge.

 «Stopp utryddelsespolitikken»

Følelsene har vært sterke på begge sider, og internasjonale medier har plukket opp miljøbevegelsens raseri. Også her hjemme har mange reagert på avgjørelsen.

Les mer…