NRK: Som miljønasjon burde vi klare å leve med vår egen natur

Artikkeldato: 22.9.2016

Det er 65 ulver her i landet. Det er en skam å ikke kunne leve med dem.

I en kronikk på NRK Ytring spør leder i Unge Høyre, Kristian Tonning Riise, hvorfor vi er så ekstremt opptatt av å legge til rette for ulver i Norge. Han mener at det ikke finnes noen god begrunnelse for at vi skal ta vare på en ulvebestand på 65 dyr, når det er nærmere 60 000 av de samme ulvene i Russland.

Hører hjemme i norsk natur

De 47 ulvene som det på fredag ble bestemt skal skytes, stammer i stor grad fra russiske ulver. Rent genetisk ble det den norske ulvestammen utslettet i en storstilt ulvejakt i Norge fra midten av 1800-tallet og frem til ulven ble totalfredet i 1973. Før dette eksisterte det en egen norsk stamme, antagelig med flere tusen individer. Til slutt var denne stammen redusert til noen ytterst få ensomme individer.

Les mer…