Aftenposten: Fant rottegift i død Østmarka-ulv

Artikkeldato: 13. 4. 2016

Ulven som i vinter ble avlivet fordi den var sterkt angrepet av skabb, hadde fått i seg rottegift. Om den er blitt «naturlig» forgiftet ved å spise forgiftede byttedyr, eller om noen har lagt ut forgiftet åte, er ikke avklart.

Ulven ble avlivet av hensyn til dyrevelferden fordi den var så svekket at det var tvilsomt om den hadde klart å overleve. Undersøkelsene som er gjort av den skabbete ulven, viser at det var en riktig avgjørelsen. Den må ha hatt det vondt og ville ikke klart å overleve lenge.

Siden skabbangrepet var så kraftig, sendte fylkesmannen den døde alfahannen til Veterinærinstituttet for en utvidet giftanalyse. Nå foreligger resultatet. Det viser at han har fått i seg flere typer rottegift, skriver NRK.

Les mer…