Aftenposten: Fem myter om ulv

Artikkeldato: 14. 10. 2014

Sist vinter var den felles svensk-norske bestanden på ca. 400 dyr. Her er noen vanlige misforståelser om ulven.

1. Ulven er farlig

Ulv har i svært sjeldne tilfeller drept mennesker, men da oftest når all naturlig føde for ulv er utryddet eller den er syk med rabies. I nyere tid er barn påvist drept av ulv i India. Dette er skjedd under forhold som ikke kan sammenlignes med våre, i områder med svært høy befolkningstetthet, mangel på ville byttedyr og der folk sover under åpen himmel nattestid på grunn av varmen.

Rabies forekommer ikke i Norge.

I løpet av de 72 årene på 1900-tallet før ulven ble fredet, ble det ifølge offisiell jaktstatistikk avlivet mer enn 2000 ulver i Skandinavia. Ingen av disse angrep mennesker. Forskere som har jobbet med ulv i flere tiår sier de aldri har opplevd truende situasjoner med ulv.

Les mer…