Romerikesblad: Naturvernforbundet raser mot jegerne som vil slippe hundene som før

Artikkeldato: 30. 9. 2016

«Vi fortsetter som før. Hundene slippes, selv om vi vet det er mange ulver i området. Ulven skal ikke vinne denne kampen.»

Det sa Ole Jonny Delerud til indre.no torsdag ettermiddag.

Noen av uttalelsene får Naturvernforbundet til å rase:

– Jegeren har nettopp mistet hunden han hadde lånt etter å ha brukt den til løshundjakt inne i et ulverevir, der han selv viser til at det allerede skal være drept tre andre hunder. Nå setter han tydeligvis sin lit til at enda flere hunder skal lide samme skjebne. Kynismen er ufattelig, å hausse opp konfliktnivået går tydeligvis foran alle andre hensyn, dyrevelferd inkludert, sier Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet til indre.no.

Naturvernforbundet mener jegerne bør vurdere andre jaktformer enn løshundjakt i området.

– Som de fleste andre er Delerud selvsagt kjent med at det å slippe løshund inne i et ulverevir er risikabelt ettersom ulv, og særlig alfadyr, vil oppfatte hunden som en rivaliserende inntrenger. Det betyr slåsskamp, og alle med litt naturkunnskap vet at den kampen vil ulven normalt gå seirende ut av. Spesielt når de ikke en gang tar seg bryet med å bruke kevlarvest, gjerne med pigger, som nærmest umuliggjør bitt fra ulv på hunden. Og skulle dét være et uoverkommelig, bør man definitivt heller vurdere bandhundjakt, mener han.

Les mer…