OA.no: Svar til Warberg om ulv

Artikkeldato: 6. 10. 2016

Lokallagsleder i FNR Valdres, Arne Warberg, hadde i OA et innlegg den 29 september om ulv og hans teorier om blant annet hvordan ulven har kommet hit. Han skriver : «Den ulvestammen som er blitt altfor stor i Sverige og Norge er ulv som er satt ut, det er ulver fra dyreparker. Av disse ulvene er det mange hybrider av ulv og hund.»

Vi er svært mange som har reagert på disse uttalelsene og at en organisasjon som FNR faktisk stiller seg bak disse er hårreisende, men likevel ikke overraskende.

Nå har forskere ved NINA igjen kommet med svært begrunnede svar der alle påstander om dette effektivt blir luket bort fra debatten. Det er kun noen få som stadig tviholder på disse konspirasjonsteoriene som de aller fleste oppegående mennesker forstår er nettopp det: Konspirasjonsteorier.

Warberg oppfordres herved til å komme med dokumentasjon på sine påstander. Når forskere/forvaltning kommer med dokumentasjon på sine uttalelser, må det da gå an å be om det samme fra Warberg/FNR? Det at man har skeptikere til diverse forskning er jo helt greit, men når det gjelder «skeptikere» som egentlig ikke er skeptiske engang, men hardnakket påstår noe helt annet enn hva forskningen tilsier, bør man også kunne be om at vedkommende dokumenterer det.

Les mer…