Nationen: To ulver skutt fra helikopter fredag

Artikkeldato: 2.12.2016
Av: JENNY DAHL BAKKEN

To ulver ble jaktet på med helikopter fredag, og ulvene ble felt fredag ettermiddag. Fellingstillatelsen ble gitt torsdag, etter søknad fra rein- og beitenæringa.

Det er Østlendingen som melder om de to skutte ulvene.

Fellingstillatelsen ble gitt for deler av Rendalen, og fredag ble to ulver skutt. Fellingstillatelsen skal ha blitt gitt muntlig, og gjaldt fra fredag – og allerede første dag i tillatelsesperioden ble det klaff for jegerne. Ulvene skal ha blitt felt i 13-tida fredag, opplyser Miljødirektoratet.

Fellingen av de to ulvene belastes den vedtatte fellingskvoten i området.

Fredag formiddag meldte jegerne fra Statens Naturoppsyn (SNO) i helikopter at de kun hadde sett spor etter ulv, men senere fredag kom altså meldingen om at to ulver er skutt. Ifølge SNO er det trolig snakk om et revirmarkerende par.

Les mer…